Поведението на ГЕРБ може да бъде оценено като последователно и политически коректно, заяви в предаването "Още от деня" председателят на парламентарната група на ГЕРБ Даниела Дариткова.

Тя изтъкна, че за разлика от останалите партии, чиито членове са били замесени в скандалите за закупуване на имоти на занижени цени, членовете на ГЕРБ са напуснали висшите си длъжности.

Даниела Дариткова, председател на ПГ ГЕРБ: За разлика от нас, всички останали се държат за политическото статукво, независимо какво се случва, макар, че имаме замесени и от други партии.

Според нея смисълът на напускането на постове е да се даде възможност да се направят обективни проверки на данните и публикациите.

Даниела Дариткова, председател на ПГ ГЕРБ: Защо всички се нахвърлят на ГЕРБ, а са така толерантни към останалите партии. Ние настояваме стандартите към всички да са еднакви.

Дариткова смята, че създадения проблем за партията може да се изчисти чрез диалог и заяви, че такъв в партията се води.

Даниела Дариткова, председател на ПГ ГЕРБ: Достатъчно интелигентни сме и се разбираме. Спорове има война - в никакъв случай.

Председателката на парламентарната група каза още в предаването, че ГЕРБ не са обсъждали въпроса за доверието в ръководството на антикорупционната комисия и ще го направят, след като се запознаят с резултатите от проверката срещу нейния председател Пламен Георгиев.