НОВИНИ

Даниела Дариткова: Партиите не са забелязали разликата в субсидиите

Председателят на парламентарната група на ГЕРБ Даниела Дариткова заяви в студиото на "Още от деня", че със законодателната промяна, която днес е била приета единодушно в правна комисия, надвзетите средства към партийната субсидия от политическите партии ще бъдат възстановени.

bnt avatar logo
от БНТ
18:44, 04.06.2019
Чете се за: 01:01 мин.
У нас
"Със субсидията на политическите партии се получи неточно прилагане на разпоредбите на закона", коментира Дариткова.

Тя допълни, че гласуваната днес в комисия законодателна промяна дефинира ясно и точно какви са ангажиментите за изплащане на субсидии на политическите партии и как ще бъдат възстановени надвзетите средства, които са около 14,5 милиона.

Законодателната промяна, предложена от Министерски съвет, е била единодушно приета в правна комисия на Народно събрание.

Според Дариткова партиите не са забелязали, че са получили повече средства към субсидията си, защото "никой не е тръгнал да изчислява" и допълни, че критиките на БСП и искането на оставки е некоректно, защото и те са получили субсидия.

Според председателя на ПГ на ГЕРБ излизането на БСП от парламента е било грешка, която е била отчетена и от техните избиратели на европейските избори.

Дариткова каза, че се надява БСП отново да се превърнат "в тази силна опозиция, която познавахме преди напускането им на парламента".

Според нея е важно да се чуват и други гледни точки в Народно събрание.

Относно предложеното от депутата от ДПС Делян Пеевски намаляване на ДДС ставката върху някои продукти, Дариткова отговори:

"Смятам, че темата при условие, че има толкова голяма подкрепа при двете опозиционни партии, би следвало да бъде разгледана"

Тя допълни, че по въпроса на първо място трябва да се чуят експертите, които да обяснят какъв би бил рискът за социалните плащания при едно такова намаляване на ставката на ДДС.

За оттеглянето на Цветанов от всички постове в ГЕРБ, Дариткова коментира, че според нея темата трябва да бъде затворена:

"Оставката е факт. Оценката е дадена от господин Борисов. Оттук нататък всеки поема своите ангажименти".

Тя допълни, че вярва, че Цветан Цветанов няма да се обърне срещу партията, защото "е приел завинаги идеята ГЕРБ и няма да изневери на тази идея".

Целия разговор с Даниела Дариткова гледайте във видеото.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
От АБВ призоваха за мораториум на закупуването на F-16
От АБВ призоваха за мораториум на закупуването на F-16
​30 години от протеста на площад Тянанмън​: Брюксел призова Пекин за прозрачност
​30 години от протеста на площад Тянанмън​: Брюксел призова Пекин за прозрачност