COVID-19 COVID-19 Следи тук
назад

Даниела Дариткова сменя Цветан Цветанов начело на ПГ на ГЕРБ

Даниела Дариткова ще смени Цветан Цветанов начело на парламентарната група на ГЕРБ. Това съобщи премиерът Бойко Борисов на брифинг в централата на партията. До няколко часа ще е ясно и името на новия правосъден министър на мястото на Цецка Цачева. Борисов за първи път коментира подадените оставки след скандала с апартаментите. Това се случи след среща с лидера на СДС, на която беше договорено какви места в общата листа с ГЕРБ ще получат сините. Вижте повече подробности от Надежда Василева.

Надежда Василева
от Надежда Василева
12:06, 28.03.2019
Чете се за: 01:03 мин.
У нас

Премиерът определи като тежки наказания и тежки решения подадените оставки, защото са освободени ключови постове за ГЕРБ. И посочи, че отново са показали, че и дори и при съмнения за извършени нарушения, могат да носят отговорност.

Бойко Борисов - министър-председател: Всички ги обичам, но когато има подобен скандал, трябва да се понесе веднага отговорност. И ние я понесохме на всички нива по най-тежкия начин. И ако си мислите, че на мен това ми е доставило удоволствие и ми е приятно като чета, че ГЕРБ щял да се цепи, едни ще ходят при Цветанов - никога не е стоял този въпрос пред нас. Факт е, че остана много неприятно впечатление у обществото. Ние в ГЕРБ понесохме изключително тежък удар. Ако мислите, че на партията, на групата, на нас ни е хубаво, или това е малко, да си свалиш шефа на ПГ, на комисиите, и да го извадиш от парламента, знаете ли колко хора са ми се обадили да кажат - не го прави, пази си като Корнелия хората.

Борисов заложи на доктор Даниела Дариткова да застане начело на групата на ГЕРБ.

Бойко Борисов - министър-председател: Уважавана в партията, доктор, човек с качества и можещ да контролира групата в добрия смисъл на думата.
Даниела Дариткова: В тази кризисна ситуация смятам, че това е едно предложение, наситено с големи отговорности и го приемам от една страна със съзнание за оценката, от друга страна наистина като предизвикателство, защото никога няма да мога да бъда Цветанов в парламентарната група.
;

Премиерът обясни, че Цветанов остава в ГЕРБ, защото структурите го припознават като един от най-важните хора в партията. И отново отказа да посочи откъде е дошла атаката.

Бойко Борисов - министър-председател: За приятелския огън е абсолютна лъжа и това вече е 100% фалшива новина.

По отношение на Вежди Рашидов, който също беше замесен в имотния скандал, премиерът даде да се разбере, че оставката му не е необходима, защото Рашидов имал фирма за търговия с имоти.

Свали приложението BNТ News
Свали приложението BNТ News
Топ 24
Най-четени
Гледат мерките за неотклонение на четиримата нападатели на 14-годишното момче в автобус
Гледат мерките за неотклонение на четиримата нападатели на 14-годишното момче в автобус
Отвъд границите: Аделина Марини: Европа е моят начин на живот
"Отвъд границите": Аделина Марини: Европа е моят начин на живот