НОВИНИ

Даниела Дариткова сменя Цветан Цветанов начело на ПГ на ГЕРБ

Даниела Дариткова ще смени Цветан Цветанов начело на парламентарната група на ГЕРБ. Това съобщи премиерът Бойко Борисов на брифинг в централата на партията. До няколко часа ще е ясно и името на новия правосъден министър на мястото на Цецка Цачева. Борисов за първи път коментира подадените оставки след скандала с апартаментите. Това се случи след среща с лидера на СДС, на която беше договорено какви места в общата листа с ГЕРБ ще получат сините. Вижте повече подробности от Надежда Василева.

Надежда Василева
от Надежда Василева
12:06, 28.03.2019
Чете се за: 01:03 мин.
У нас

Премиерът определи като тежки наказания и тежки решения подадените оставки, защото са освободени ключови постове за ГЕРБ. И посочи, че отново са показали, че и дори и при съмнения за извършени нарушения, могат да носят отговорност.

Бойко Борисов - министър-председател: Всички ги обичам, но когато има подобен скандал, трябва да се понесе веднага отговорност. И ние я понесохме на всички нива по най-тежкия начин. И ако си мислите, че на мен това ми е доставило удоволствие и ми е приятно като чета, че ГЕРБ щял да се цепи, едни ще ходят при Цветанов - никога не е стоял този въпрос пред нас. Факт е, че остана много неприятно впечатление у обществото. Ние в ГЕРБ понесохме изключително тежък удар. Ако мислите, че на партията, на групата, на нас ни е хубаво, или това е малко, да си свалиш шефа на ПГ, на комисиите, и да го извадиш от парламента, знаете ли колко хора са ми се обадили да кажат - не го прави, пази си като Корнелия хората.

Борисов заложи на доктор Даниела Дариткова да застане начело на групата на ГЕРБ.

Бойко Борисов - министър-председател: Уважавана в партията, доктор, човек с качества и можещ да контролира групата в добрия смисъл на думата.
Даниела Дариткова: В тази кризисна ситуация смятам, че това е едно предложение, наситено с големи отговорности и го приемам от една страна със съзнание за оценката, от друга страна наистина като предизвикателство, защото никога няма да мога да бъда Цветанов в парламентарната група.
;

Премиерът обясни, че Цветанов остава в ГЕРБ, защото структурите го припознават като един от най-важните хора в партията. И отново отказа да посочи откъде е дошла атаката.

Бойко Борисов - министър-председател: За приятелския огън е абсолютна лъжа и това вече е 100% фалшива новина.

По отношение на Вежди Рашидов, който също беше замесен в имотния скандал, премиерът даде да се разбере, че оставката му не е необходима, защото Рашидов имал фирма за търговия с имоти.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Александър Йорданов и Илия Лазаров са кандидатите на СДС в общата листа с ГЕРБ
Александър Йорданов и Илия Лазаров са кандидатите на СДС в общата листа с ГЕРБ
Малтийски военни щурмуваха отвлечения от мигранти танкер
Малтийски военни щурмуваха отвлечения от мигранти танкер