ДАНС влезе в Община Кочериново. Броени дни преди местния вот са били проверявани новорегистрираните в общината по постоянен и настоящ адрес. Тази година те са около 110 души.

От ДАНС пристигнали изненадващо и поискали да им бъде предоставена информация за новорегистрираните жители на община Кочериново.

Любка Йорданова, и.д. кмет на Община Кочериново: Пълно съдействие им беше оказано, кметовете на населените места предоставиха регистрите, беше извършена проверката, беше съставен констативен протокол на място.

Хора от Кочериново разказаха, че са станали свидетели на проверката.

Около 110 са новорегистрираните жители в общината тази година. Имащите право на глас за предстоящия в неделя вот са малко над 3000 души. От общинската администрация казаха, че всяка година обикновено около стотина души стават жители на Кочериново или на селата през последните 4-5 години.

Любка Йорданова, и. д. кмет на Община Кочериново: Регистрациите са в рамките на нормалното всяка година, тъй като на територията на общината има действащ дом за стари хора и там има непрекъснато текучество.

В битката за кмет на община Кочериново в неделя ще участват петима кандидати.