НОВИНИ

"Дари кръв"... в Плевен

Продължава кампанията на БНТ "Дари кръв". Днес, всеки, който иска да се включи в инициативата, може да го направи. Временният пункт за кръводаряване ще бъде открит на 31-ти август /сряда/ на ул. „Дойран" № 138 /офис на Fibank/.

bnt avatar logo
от БНТ
11:18, 31.08.2016
Чете се за: 00:38 мин.
Още

От рано сутринта десетки плевенчани се включиха в кампанията „Дари кръв". Първият дарител беше репортерът от радио Плевен Валя Козовска

Валя Козовска, репортер в радио Плевен: Наскоро се наложи баща ми да го оперират и наши приятели дариха кръв и аз реших, че е време и аз да направя нещо. Много често се случва да съобщават, че се нуждаят от различни кръвни групи в Плевенско, особено след катастрофи.

За да се включат в кампанията време отделиха и голяма част от служителите на банката.

Ивайло Костов: Аз давам непрекъснато кръв и за приятели и за познати когато им се наложи.
Севдалин Лалов: Кръводаряването е една много благородна мисия и кръвта е необходима за спасяване на човешки живот, затова реших.

От „Кръвна банка" споделиха, че през летните месеци, когато е времето на отпуските, даряването на кръв спада значително. Затова е много необходима именно такава кампания.

Д-р Галя Георгиева: Медиите, когато обявят кампания вярвайте ми се събират много кръводарители, особено при младите хора.

Медиците от кръвния център казаха, че когато подобна инициатива се извършва от национална медия като БНТ дарителите са много повече. Кампанията "Дари кръв" ще завърши на 14-ти септември в София.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Международен футболен турнир в Благоевград
Международен футболен турнир в Благоевград
150 хиляди килограма домати чакат Томатина
150 хиляди килограма домати чакат Томатина