НОВИНИ

Дариана Куманова пред БНТ преди началото на фестивала Санремо

На сцената на фестивала Санремо тази вечер излиза българката Дариана Куманова. Тя ще дирижира оркестъра по време на изпълнението на нейния ученик Леонардо Монтейро. Той е един от фаворитите за спечелването на Голямата награда. Дариана е доцент в академията на Санремо, където обучава младите кандидати за фестивала. Мая Димитрова разговаря с нея.

Мая Димитрова
от Мая Димитрова
12:06, 08.02.2018
5055
Чете се за: 00:53 мин.
Още

Изключителна чест и отговорност. Така вокалният педагог Дариана Куманова приема факта, че е избрана да бъде единствената жена тази година, която ще дирижира оркестъра.

Дариана Куманова - музикант и продуцент: В историята на Сан Ремо са 4, аз съм четвъртата жена в историята на Сан Ремо. Тоест от 68 години са допуснали само 4 жени на сцената.

Преподавател в академията на Санремо, Дариана вече е имала ученик, спечелил Голямата награда на фестивала - певицата Ариза през 2014 г. От една година тя работи усилено с Леонардо Монтейро, който успява да се класира за участие тази година.

Дариана Куманова - музикант и продуцент: След огромна селекция от над 4000 човека останаха 800, 150, 8 и накрая двама.

За да стигне дотук, Дариана променя целия репертоар на Леонардо, дори начина му на пеене.

Дариана Куманова - музикант и продуцент: Още като пя първия път пред комисията, излезнаха и казаха това е "извън класацията". Това е човек, който пее невероятно и го забелязаха веднага.

Букмейкърите го поставят на второ място в класирането.

Дариана Куманова - музикант и продуцент: На последната репетиция, генералната репетиция, журналистите са казали, че е бил най-добрият.

В клипа към песента участва българската актриса Елена Ганчева. Тази година регламентът на фестивала е променен и ще може да се гласува само в трите минути по време на изпълнението.

Дариана Куманова - музикант и продуцент: Много са важни гласовете, така че българи в Италия - гласувайте, моля ви. имаме нужда от вашата подкрепа!

Дариана и Леонардо излизат на сцената днес и утре. Ако получат достатъчно гласове, ще бъдат и на финала в събота.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
​БСП настоява да бъде изслушан председателят на ДАНС
​БСП настоява да бъде изслушан председателят на ДАНС
Мъж загина при катастрофа в Монтанско
Мъж загина при катастрофа в Монтанско