НОВИНИ

Делото "Батко" окончателно с оправдателнa присъдa

Върховният касационен съд (ВКС) потвърди окончателно оправдателната присъда на бившия ръководител на Пътния фонд Веселин Георгиев. Върховните магистрати потвърждават решението на апелативния съд по т. нар. дело „Батко”.

bnt avatar logo
от Източник: БГНЕС
17:39, 17.08.2016
Чете се за: 00:36 мин.
У нас

Делото стигна до ВКС след протест на прокуратурата. На 23 декември 2015 г. на Софийския апелативен съд (САС), потвърждава присъда на Софийския градски съд. С потвърдената от САС присъда подсъдимият е признат за невиновен по престъпление по служба, извършено от длъжностно лице, заемащо отговорно служебно положение – бивш изпълнителен директор на Фонд „Републиканска пътна инфраструктура” (ФРПИ) и възложител на обществени поръчки, който нарушил служебните си задължения.

През октомври 2015 година бившият директор на Пътния фонд Веселин Георгиев за втори път чу и оправдателна присъда от Софийски градски съд. Тя бе произнесена по второто дело срещу него за престъпления по служба с цел облага. За това дело прокуратурата поиска да му бъде наложено наказаниe от съда 3-годишна условна присъда с 5-годишен изпитателен срок. Пред съда Георгиев отговаряше за престъпление по служба за близо 100 000 лева от сключени договори с 5 юридически лица. Те са сключени през 2006 г. докато е бил шеф на Изпълнителна агенция „Пътища”. Софийски градски съд обаче прецени, че той имал правомощия да сключи тези договори.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
След репортаж на БНТ: Уволниха шофьора, отказал помощ на инвалид в автобуса
След репортаж на БНТ: Уволниха шофьора, отказал помощ на инвалид в автобуса
Диван пътешественик
Диван пътешественик