НОВИНИ

Делото срещу акушерката Емилия Ковачева е на финалната права

Делото срещу акушерката Емилия Ковачева, подсъдима за опит за убийство на новородено, е на финалната права и на втора инстанция. До два месеца ще стане ясно дали съдът ще потвърди присъдата от 18 години затвор. В края на 2015 г. Емилия Ковачева беше обвинена, че по време на нощното си дежурство в болница "Софиямед" е направила опит умишлено да умъртви малолетната Никол.

Тихомир Игнатов
от Тихомир Игнатов
22:22, 18.06.2019
Чете се за: 00:39 мин.
У нас
делото акушерката емилия ковачева финалната права

По време на пледоариите в съдебната зала присъстваха и родителите на Никол, които отново изслушаха част от събраните доказателство по делото. Според прокуратурата новороденото дете е получило 11 удара в главата и тялото за 4 минути. След това било притискано от акушерката. Родителите поискаха по-тежка присъда от тази на първоинстанционния съд с мотива, че Емилия Ковачева е нанесла непоправими щети върху развитието на детето.

Румен Димитров, баща на Никол: Няма как да ѝ простя за това, което направи с Никол. Надявам се тя да се оправи с времето.

Как е тя?

На този етап добре. С епилепсия е, посещава детска градина.

Родителите на Никол отправиха критики към работата на разследващите. Според тях важни свидетели са разпитани едва на втора инстанция.

Румен Димитров, баща на Никол: Не са изпипани нещата докрай. Благодарение на това, че не са изпипани, се случи това делото да се точи толкова време.

Пред съда Емилия Ковачева заяви, че съжалява за случилото се и иска да бъде оправдана, за да може да се грижи за възрастните си родители, както и за децата си. Защитата поиска обвинението да бъде изменено от опит за убийство в нанасяне на средна телесна повреда. От прокуратурата настояват и на втора инстанция акушерката да получи 18 години затвор.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
ЦИК потвърди, че Емил Радев ще бъде евродепутат
ЦИК потвърди, че Емил Радев ще бъде евродепутат
В Референдум: Да бъде ли ДДС различен за различните стоки
В "Референдум": Да бъде ли ДДС различен за различните стоки