НОВИНИ

Делото срещу Крусев за ремонта на "Графа" започва през есента

Делото срещу бившия заместник-кмет по транспорта в Столичната община Евгени Крусев ще започне по същество на 30 септември. Това стана ясно днес по време на разпоредителното заседание по делото в Специализирания съд. Крусев е подсъдим за нарушаване на Закона за обществени поръчки и ощетяване на общината с близо 920 000 лева.

Тихомир Игнатов
от Тихомир Игнатов
20:42, 11.07.2019
Чете се за: 00:41 мин.
У нас

В съдебната зала стана ясно, че не са открити процесуални нарушения в обвинителния акт и делото срещу бившия заместник-кмет Евгени Крусев може да стартира с разпит на свидетели. Според държавното обвинение в периода от 27 юни до 5 декември 2018 г. Крусев е направил съществено изменение на сключения договор с "Джи Пи Груп" за обществена поръчка, свързана с ремонта на релсовия път на улица "Граф Игнатиев". По този начин е набавил облага за компанията и е ощетил столичната община с близо 1 милион лева, твърдят разследващите.

Евгени Крусев, бивш заместник-кмет на София: Аз мога да кажа, че съм се ръководил в своите действия само и единствено от интересите на общината и обектът да се изпълни по максимално качествен начин.

Според защитата няма нарушение на Закона за обществените поръчки, а подложката, използвана при ремонта, била по-добра и по-евтина. По този начин общината дори спестила пари.

Евгени Крусев, бивш заместник-кмет на София: Изследванията, които са правени, показват, че релсовият път е в абсолютно всички норми. Шумът и вибрациите спрямо предишното състояние улица "Граф Игнатиев" са намалени в пъти.

В съдебната зала стана ясно, че Столична община няма да има финансови претенции към бившия заместник-кмет.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Запалиха автомобила на проф. Велислав Минеков
Запалиха автомобила на проф. Велислав Минеков
Данъчните складове за горива ще се контролират автоматично
Данъчните складове за горива ще се контролират автоматично