НОВИНИ

Делян Пеевски се оттегля от сделката за "Химко" - Враца

Депутатът от ДПС Делян Пеевски разпространи съобщение до медиите, в което заявява, че се отказва от сделката за закупуването на активите на „Химко“ – Враца.

bnt avatar logo
от БНТ
11:36, 21.03.2016
Чете се за: 00:48 мин.
У нас

Ето и пълния текст на съобщението:

През м. януари 2016г. дружеството „НСН Инвестмънт“ ООД, в което съм мажоритарен собственик, внесе необходимия депозит и участва като кандидат в търга за закупуване на активите на „Химко“ – Враца. Намерението ми бе, дружеството купувач да възстанови част от производството на химическия завод и да открие нови работни места в град Враца.

Същевременно, необоснованият политически натиск и продължаващата медийна кампания против мен, изострена в последните седмици и отразяваща се изключително негативно, както върху дружествата, в които имам участие, така и върху други стопански субекти, с които нямам никаква връзка, ме накараха да се откажа от по-нататъшно приключване на сделката за закупуването на активите на „Химко“ – Враца.

Считам за недопустимо, в държава членка на Европейския съюз, чрез натиск и негативни кампании да се унищожава бизнеса, да се злепоставя доброто име на български фирми и да се възпрепятства дейността им. Нека политическите ми опоненти и тези, които продължават да злословят срещу мен, бъдат доволни, че са постичнали целта си – аз се отказвам да участвам занапред в български бизнес проекти, за да запазя от унищожаване всеки потенциален мой бизнес партньор, който би бил нарочен като „свързан с Пеевски".

Надявам се, че това мое решение ще позволи на други инвеститори, достатъчно сериозни, да придобият активите на „Химко” – Враца и да реализират инвестиционна програма за възраждането на предприятието, която да защити по най-добрия начин интересите на северозападния регион, който е един от най – бедните в страната.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Цацаров поиска сваляне на имунитета на депутатката от БСП Светла Бъчварова
Цацаров поиска сваляне на имунитета на депутатката от БСП Светла Бъчварова
Кметът на Разград оттегли докладната срещу Лудогорец
Кметът на Разград оттегли докладната срещу "Лудогорец"