Депутатът от ДПС Делян Пеевски, който беше и кандидат за евродепутат на движението за първи път от много време се появи в парламента. Той потвърди, че се отказва от спечеленото място в ЕП и остава депутат в НС. Пеевски беше втори в листата на ДПС за евроизборите след лидера на парията Мустафа Карадайъ.

С подробностите от НС - вижте прякото включване на Вера Александрова.

Безспорно изненаданата на деня беше присъствието на Делян Певски в НС. Изненада, защото в този парламент той идва за втори път. Предишният - за да положи клетва като депутат.

Днес той дойде тук, за да обяви пред медиите, че се отказва от спечеленото евродепутатско място. Той предпочита да работи за избирателите си от България. Пеевски отхвърли твърденията, че европейските либерали от АЛДЕ са имали обструкции относно неговата кандидатура за ЕП.

Делян Пеевски: Как какво ме води насам? Идвам на работа. Аз съм избран народен представител, тук съм. Аз си ходя в районите и работя. Това е важното за хората. Не смятам, че само работата е в НС. Надделя колективното решение, че съм по-нужен в България.

Ракета носител ли бяхте в листата за евроизборите?
- Погледнете резултатите са подобрени от парламентарните избори и сами можете да си направите изводите.

Ще идвате ли по-често в НС?
- Ако не ме питате за какво идвам, може и да идвам. Ама въпросът беше много хубав.

Имате ли идеи за нови закони, за нови законопроекти?
- Ще разберете, винаги има идеи за нови законопроекти. АЛДЕ никога не е имало обструкции нито на миналите избори, нито сега към моята кандидатура.

Дали не подвеждате хората?
- За какво да ги подвеждам?

За втори път се отказвате от евродепутатското място.
- Хората не ги подвеждаме пращаме млади хубави хора в ЕП.

Лидерат на ДПС Мустафа Карадайъ отново потвърди, че и той се отказва от евродепутатското място.

Мустафа Карадайъ, председател на ДПС: Ние имаме ясна програма за ускорено, догонващо развитие на страната като Движение за права и свободи, но това не е достатъчно. Нашият призив е системните партии да седнем, за да определим приоритетите и посоката на развитие на страната. Изборите го показаха това нещо.

Съвсем скоро в парламента очакваме да се завърнат и депутатите от "БСП за Българи". Снощи националният съвет на партията реши социалистите да се завърнат в НС.

По-рано днес депутатите отхвърлиха ветото на президента, наложено върху промените в Закона за държавната собственост.

Делян Пеевски се отказа от мандата си в Европейския парламент

Делян Пеевски се отказа от мандата си в Европейския парламент

Делян Пеевски няма да отиде в Европейския парламент, въпреки че беше избран за евродепутат на изборите на 26 май. Пеевски беше втори в листата на Движ...