НОВИНИ

Демонстрация пред парламента за легализиране на марихуаната

Младежи се събраха пред Народното събрание и поискаха декриминализация на притежаването и отглеждането на марихуана за лични цели. Според тях, трябва са нужни промени в законодателството, които да облекчат режима за медицинската марихуана, а носенето на минимални количества повече да е престъпление. На демонстрацията полицията арестува трима за употреба на наркотични вещества.

Карина Караньотова
от Карина Караньотова
20:36, 20.04.2019
7280
Чете се за: 00:40 мин.
У нас

Точно в 16:20 часа пред сградата на парламента десетки запалиха цигари с марихуана. Полицията беше уведомена за демонстрацията и затова арестува само трима младежи, които бяха извън периметъра на протеста. Според организаторите България има едни от най-строгите закони, свързани с употребата на марихуана.

Димитър Карагегов, основател на "Либерти 420": Навсякъде на Запад от България, с изключение на Сърбия и Словакия, всяка една държава има значително по-либерално законодателство към тревата. Дори Русия и Украйна са декриминализирали до 6 грама за лична употреба.

Според протестиращите ресурсът, който полицията използва, за да преследва употребяващите марихуана, може да се използва за нещо по-полезно.

Димитър Карагегов, основател на "Либерти 420": На всеки кръгъл час млад човек попада в ареста заради трева и това отваря голям социален проблем и тези хора нямат друг избор освен да емигрират.
Джонатан: Буквално можеш да пушиш марихуана за здраве и по нови статисти дори имаш по-малка вероятност да получиш рак. Докато алкохола, който е напълно легален убива, цигарите убиват.

Първата стъпка към облекчен режим у нас трябва да е легализирането на медицинската марихуана, категорични бяха протестиращите.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Президентът Румен Радев откри спортен празник в НСА
Президентът Румен Радев откри спортен празник в НСА
Преди президентските избори в Северна Македония
Преди президентските избори в Северна Македония