НОВИНИ

Ден на отворените врати в Президентството и Народното събрание

В Президенството и в Народното събрание е ден на отворените врати. В Гербовата зала на "Дондуков" 2 е подредена специална изложба, посветена на Апостола на свободата. Един от най-интересните експонати е тефтерчето на Васил Левски, което рядко се показва на широката публика.

Вера Александрова
от Вера Александрова
13:04, 20.02.2016
Чете се за: 00:28 мин.
У нас

В изложбата има много интересни реликви, но безпорно най- голям интерес предизвиква тефтерчето на Левски. В него Апостолът на свободата в последните две години от живота си е записвал важни събития, свързани с всекидневния си живот. Всички, които дойдат на "Дондуков" 2 ще могат да видят и сабята на Апостола, неговата кама, както и много снимки и писма, свързани с личната му кореспонденция.


;

Потокът от хора пред Президентството не спира въпреки проливния дъжд. Първите гости посрещна лично президентът Росен Плевнелиев и заедно разгледаха изложбата, посветена на Васил Левски.

;

И в Народното събрание е ден на отворените врати. Там също има изложби, едната е посветена на 140 г. от Априлското въстание и 140 год. от гибелта на Христо Ботев. Първите гости посрещна председателят на Народното събрание Цецка Цачева.

Вижте подробности в прякото включване на Вера Александрова.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Кризата на българо-гръцката граница продължава
Кризата на българо-гръцката граница продължава
Отбелязваме 138 години от освобождението на Русе
Отбелязваме 138 години от освобождението на Русе