НОВИНИ

Ден на отворените врати в Софийския университет

Ден на отворените врати за всички бъдещи магистри организира Софийският университет. Идеята на ръководството на най-стария университет в България е да даде възможност на студентите да се запознаят лично с бъдещите си преподаватели и състуденти, за да могат да вземат най-правилното решение за своето бъдещо развитие.

Тереза Ставрева
от Тереза Ставрева
20:00, 01.09.2016
Чете се за: 00:34 мин.
Още

Четирима от всеки петима завършили абсолвенти в България успяват да си намерят работа благодарение на диопломата си. Приоритет на Софийския университет е именно това-да предлага добри специалисти за работодателите, които търсят такива. Това е и причината и тази година магистърските програми да са обновени.

Ренета Божанкова
"Всяка от тях е ориентирана към възможно най-новите аспекти на знанието, които ще помогнат на нашите бъдещи студенти след завършването си да успеят да намерят мечтаната работа."

Денят на отворените врати за студентите е и ден за вземане на решения. Много от тях днес обиколиха повече от една катедра в търсене на своето призвание.

Студент
"Това, което ме накара да дойда, е, че искам да се срещна с преподаватели, искам да говоря с тях от първо лице, да преценя около какво мога да се ориентирам, защото вече имам няколко магистърски програми, около които се колебая, и по-точно две и така да мога да взема конкретно решение."

Статистиката за висшето образование в България е оптимистична. 87% от дипломиралите се след 2013 г. студенти са си намерили работа.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Почина актьорът Никола Гълъбов
Почина актьорът Никола Гълъбов
Още 4 незаконни сметища вече са почистени
Още 4 незаконни сметища вече са почистени