НОВИНИ

Ден на отворените врати в зоопарка в Бургас

Ден на отворените врати в зоопарка в Бургас по повод официалния лиценз, който получи преди броени дни от екоминистерството. Посетителите могат да видят близо 650 птици и животни от различни видове, а сред най-новите обитатели са двойка лемури и двойка маймуни.

bnt avatar logo
от В. Григоров, Е. Стойчева
13:10, 20.04.2019
6287
Чете се за: 00:37 мин.
У нас

Началото на зоопарка започва с любовта на Кръсто и Венета Дъбови към пауните. 15 години им било хоби и ги отглеждали в градината си, докато един ден приятели ги посъветвали:

Венета Дъбова: Отворете вратите, нека повече хора да се докоснат до тази красота.

Изискванията към бургаския зоопарк са да се отглеждат животни в неволя, да съдейства за размножаването на изчезващи видове и да се създадат добри условия за посетителите, казва собственикът.

Кръстьо Дъбов: Той е направен директно в овощната градина. Постройките са направени от дървени кори, от греди, целият зоопарк се намира на тревна площ и може да се каже, че е един природосъобразен зоопарк.

В зоопарка пауните са около 320 птици: Колекция, каквато не може да бъде видяна на друго място в Европа. Могат да се видят бели вълци, бяло кенгуру, бели зайци, мини прасенца. Сред най-новите обитатели са маймуните и лемурите, а около десетина животни вече са осиновени.

Трийсет пауна и ламата Мими посрещат първите посетители преди около 3 години. В момента тук, на 38 дка площ живеят около 70 вида птици и животни, общо около 650 екземпляра.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
От ВМРО се надяват да спечелят повече от едно място в ЕП
От ВМРО се надяват да спечелят повече от едно място в ЕП
Експлозия, последвана от стрелба, избухна тази сутрин в центъра на Кабул
Експлозия, последвана от стрелба, избухна тази сутрин в центъра на Кабул