НОВИНИ

Ден на траур в Италия след трагедията в Генуа

Още три тела бяха открити под отломките на рухналия мост в Генуа, с което жертвите от трагедията станаха 41. Сред загиналите има 9-годишно дете. В Италия днес е ден на траур за жертвите на трагедията. В града започва погребалната церемония на 18 от загиналите. На нея присъстват президентът и премиерът на страната. Близките на другите жертви отказаха да участват в церемонията и организираха погребенията вчера.

Биляна Бонева
от Биляна Бонева
11:50, 18.08.2018
Чете се за: 00:41 мин.
По света

Печал и гняв. В деня на траур недоволството към управляващите продължава да съпътства скръбта. Много роднини на загиналите при срутването на моста отказаха да присъстват на церемония в Генуа. Нарекоха я фарс и пожелаха да погребат близките си в тесен семеен кръг.

"Няма прошка без справедливост" - с тези думи бяха изпратени четирима от загиналите. Приятели от Торе дел Греко. В злощастния ден младежите пътували за Ница. Колата им полетяла в пропастта и била премазана от падащите отломки на моста.

Синът ми не почина, синът ми беше убит, защото държавата не се грижи за гражданите си.

Недалеч от рухналия мост снощи стотици почетоха паметта на Мариус, 22-годишен младеж от албански произход.

Какво се получава? Тръгваш за почивка, и никога не се връщаш. Това е големият проблем. Толкова много хора загиват. По магистралите може да видите стълбове на мостове, които се рушат. И тогава започваме да се питаме - Каква работа се върши? Правят ли се проверки?

На петия ден след трагедията булдозери продължават да разравят отломките на рухналия мост. Пожарникари успяха да стигнат до колата на -тричленно семейство. В него те откриха телата на родителите и 9-годишната им дъщеричка Кристел. Автомобилът им бил напълно премазан от рухналия стълб на моста. Продължава издирването на още двама души.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Празнична литургия в Рилския манастир
Празнична литургия в Рилския манастир
Описват щетите след пороя в Горна Оряховица
Описват щетите след пороя в Горна Оряховица