НОВИНИ

Ден на траур в Разлог

Ден на траур е обявен в община Разлог в памет на ученика Атанас Мишков. Момчето загуби битката за живота си след като пострада на 2 декември, след като върху него падна футбулна врата в час по физическо. 4 дни лекарите в Пирогов се бориха за живота му.

bnt avatar logo
от Йорданка Бакалска
15:37, 07.12.2015 (обновена)
Чете се за: 00:30 мин.
У нас

Инцидентът стана миналата седмица, докато Атанас играел футбол с приятели в двора на училището им.

Оказа се, че едно от стоманените въжета, които укрепвали спортното съоръжение е било прерязано и откраднато от вандали. Училищните власти обаче не забелязали липсата и не предприели мерки за укрепването на вратата.

Прокуратурата в Разлог образува досъдебно производство по случая. След нелепия инцидент от Министерството на образованието разпоредиха проверки на спортните съоръжения във всички учебни заведения.

В деня на траур са отложени всички празнични прояви в града, казаха от общината. В училището днес се провеждаха нормални учебни занимания, но входната врата беше заключена за външни хора. Навън не излизаха ученици.

От Регионалния инспекторат по образованието казаха, че по разпореждане на образователното министерсво са изискали техническа справка от всичи 130 училища в Благоевградска област за състоянието на спортните площадки. Проверки реално на място в учебните заведения не се извършват, заявиха от инспектората.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
150 скиори и сноубордисти, преоблечени като Дядо Коледа се спускаха по пистите в
150 скиори и сноубордисти, преоблечени като Дядо Коледа се спускаха по пистите в
 Крайната десница спечели в 6 от 13 региона на Франция
Крайната десница спечели в 6 от 13 региона на Франция