НОВИНИ

Деница Златева: Напускам поста с чувство на изпълнен дълг и удовлетвореност

С чувство на изпълнен дълг и удовлетвореност от постигнатото напускам вицепремиерския пост. Това каза в студиото на "Още от деня" служебният вицепремиер Деница Златева, отговаряща за подготовката на българското председателство на ЕС. Оставям една много солидна основа от неща, които сме свършили и върху които може да се надгражда по всички аспекти от подготовката на председателството, допълни Златева.

bnt avatar logo
от БНТ
18:57, 02.05.2017
Чете се за: 00:42 мин.
У нас

Тя посочи, че човекът, който ще влезе в нейния кабинет и ще поеме ресора, ще може доста бързо да навлезе, още повече, че има много солиден екип, който е извънполитическия кабинет и също работи по председателството. И не на последно място може да разчита на моята подкрепа, винаги когато има нужда, допълни тя.

Деница Златева - служебен вицепремиер: Надявам се, че изборът, който ще направи бъдещия премиер Бойко Борисов е за един много добре организиран, енергичен и доста добре запознат човек с европейския дневен ред. Защото този пост съчетава няколко основни ангажимента - политическата подготовка на председателството и самата логистично-организационно-техническа подготовка, т.е. малко две в едно.

Относно желанието на Бойко Борисов да я задържи на този пост, Деница Златева уточни, че е член на ръководството на БСП. И при положение, че има решение на този орган да не се участва в изпълнителна власт, при положение, че и двете политически партии по време на кампанията наистина бяха доста ожесточени една към друга - нека бъдем реалисти, обясни Златева. Като пример тя даде Германия, където има друга коалиционна култура. Деница Златева благодари за оценката и я приема като оценка за работата на целия ѝ екип, защото европредседателството наистина е много важен приоритет.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Първите гъби с двойно по-високи цени
Първите гъби с двойно по-високи цени
Бюрократичен капан за 8-годишно момиченце от Сливен и нейните родители
Бюрократичен капан за 8-годишно момиченце от Сливен и нейните родители