НОВИНИ

Денят на шегата през погледа на смехотвореца Жоро Пеев

Ден преди 1 април ще ви срещнем с Жоро Пеев - един от създателите на музикално-сатиричния дует през 90-те години на миналия век „Замунда банана бенд“. Днес авторът на „Съм много хубав“, „Рагу и дзъби“ твори смях в собствено шоу по Радио Пловдив. Имат ли хумор българските политици и спасявал ли е хуморът българина преди и сега провери Мариела Хубинова.

БНТ2-Пловдив
от БНТ2-Пловдив М. Хубинова, Зл. Далчева
16:40, 31.03.2017
Чете се за: 00:44 мин.
У нас

Героите от държавата Замунда говорят на развален български и по хумористичен начин претворяват в песните си актуални икономически, политически и битови проблеми от началото на Прехода. Според Жоро Пеев и преди, и сега на политиците им липсва чувството за хумор.

Жоро Пеев
"Не са много смехолюбиви нашите политици и им куца силно чувството за самоирония. Защото в момента, в който влязат във властта, изведнъж започват да се взимат много на сериозно. Стават други хора. Решават, че властта трябва да бъде сериозна и намръщена."

Днес трябва да ценим и пазим езика на свободата, смята артистът, защото преди 1989-а година шегите с политици са завършвали със затвор.

Жоро Пеев
"Даже са си давали живота за това нещо като Сашо сладура, който има паметник между другото в Пловдив, който е бил легендарен джазмен, музикант и разказвач на вицове и на който не са му простили в един момент неговото волнодумство."

Към 1 април се отнася с преклонение, защото по думите му този ден е предопределил пътят му на комик.

Жоро Пеев
"На тоя ден е родена майка ми и аз казвам, че когато се натрупат случайности, това вече са закономерности, а пък нейният баща е от Габровско, това също е една допълнителна екстра."

Спасение днес артистът вижда в децата и чувството за хумор, които могат да въздействат на негативната енергия.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
И ДПС сезира главния прокурор заради блокадите по границата
И ДПС сезира главния прокурор заради блокадите по границата
Извънредно заседание на МС заради наредбата за бежанците (обновена)
Извънредно заседание на МС заради наредбата за бежанците (обновена)