COVID-19 COVID-19 Следи тук
назад

"Денят започва" от Пловдив и Варна през следващата седмица

От 5-ти до 9-ти септември сутрешният информационен блок на БНТ „Денят започва“ ще се излъчва пряко от градовете Пловдив и Варна.

от БНТ
13:42, 02.09.2016
Чете се за: 00:38 мин.
У нас
Денят започва от Пловдив и Варна през следващата седмица

На 5 и 6-ти септември центърът на националното честване на Денят на Съединението – Пловдив, ще бъде първи домакин на сутрешния блок. Сред гостите на предаването ще бъде кметът на града Иван Тотев, който ще коментира проблемите, пред които опазването на паметниците на културата изправя местните власти.

Перспективите за развитие на Пловдив ще бъдат във фокуса на вниманието, а репортерите на БНТ ще разкажат за емблематични исторически забележителности на един от най-старите градове в Европа. Зрителите на обществената телевизия ще имат възможността да станат част от празниците, с които футболните феновете от Пловдив ще отбележат 90-та годишнина на любимия си клуб „Локомотив – Пловдив“.

В деня на официалния празник – Съединението на Княжество България с Източна Румелия, камерите на БНТ ще предават традиционната възстановка на историческите събития от 6-ти септември 1885 година. В празничния ден предаването „Денят започва“ ще бъде с по-дълга продължителност - от 7:00 до 10:30 часа.

От 7-ми до 9-ти септември сутрешният информационен блок на БНТ 1 „Денят започва“ ще се излъчва пряко от Варна. Един от специалните гости в предаването ще бъде кмета на града Иван Портних. Зрителите на БНТ също ще имат възможност да се включат в диалога с него, като зададат предварително своите въпроси на news.bnt.bg.

Свали приложението BNТ News
Свали приложението BNТ News
Топ 24
Най-четени
Люксембург въвежда безплатен обществен транспорт
Люксембург въвежда безплатен обществен транспорт
Засилен трафик в страната заради предстоящите почивни дни
Засилен трафик в страната заради предстоящите почивни дни