COVID-19 COVID-19 Следи тук
назад

Депутат изгуби работата си заради сандвич

Словенски депутат подаде оставка, след като разкри пред колегите си, че "откраднал" сандвич от магазин. Дарий Крайчич, на 54 години, разказал за "кражбата" пред камерите в парламента, за да илюстрира неефикасността на системите за контрол.

от БНТ
08:30, 16.02.2019
Чете се за: 00:30 мин.
По света

Депутатът Крайчич избрал да действа като възмутен от обслужването и контрола гражданин. Той направи пълно признание по собствена воля пред колегите си в парламента.

Дарий Крайчич, депутат: Просто се отбих, за да си взема сандвич. Застанах на щанда, а там имаше трима души и те си говореха. Не ми обръщаха никакво внимание, все едно че ме нямаше. Поседях там поне три минути. И в един момент реших да тествам системата им за сигурност. За първи път в живота си направих подобно нещо. Излязох навън със сандвича и никой не ме спря. Никой не ме и настигна.

Подалият оставка депутат е авторитетен експерт по горите и университетски преподавател. Той увери колегите си в парламента, че искал да направи "социален експеримент" и че още същия ден се върнал в магазина, за да плати сандвича и дори оставил малко повече пари от обявената цена.

Крайчич все пак призна, че е направил грешка и обяви, че връща мандата си.

Топ 24
Най-четени
Изложбата "Знамена на свободата" гостува във Военноморския музей във Варна
Изложбата "Знамена на свободата" гостува във Военноморския музей във Варна
АРТщрихи с Галя Крайчовска
АРТщрихи с Галя Крайчовска