НОВИНИ

Депутатите от БСП се връщат в парламента

"БСП за България" се връща в парламента. От днес левицата подновява участието си в пленарните заседания след повече от тримесечно отсъствие.

bnt avatar logo
от БНТ
06:19, 30.05.2019
Чете се за: 00:30 мин.
У нас

Загубата на евровота накара Националния съвет на партията да отчете излизането от Народното събрание като грешка и да поиска връщането на депутатите в зала.

Червеното недоволство принуди лидера на партията Корнелия Нинова да подаде оставка.Тя обаче заяви, че ще се кандидатира отново за председателския пост на предстоящия през юни конгрес.

От левицата настояват и за оставката на финансовия министър. Според тях Владислав Горанов е виновен за неправомерното раздаване на над 6 млн. лева от държавния бюджет като партийни субсидии.

Преди дни той обясни, че увеличението е дошло заради законова формулировка, която позволява парите на политическите формации, неполучили подкрепа от 1% на изборите, да бъдат преразпределяни сред партиите, преминали тази бариера.

В понеделник правителството предложи промяна в закона, отнемаща им тази възможност със задна дата. Днес тя ще бъде гласувана от парламента. Ако бъде приета, партиите ще трябва да върнат надвзетите пари.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Туристическа лодка се преобърна в река Дунав, 7 души са загинали
Туристическа лодка се преобърна в река Дунав, 7 души са загинали
Екстрадират у нас Маринела Арабаджиева
Екстрадират у нас Маринела Арабаджиева