НОВИНИ

Депутатите от "Воля" се върнаха в парламента, ден след като обявиха, че напускат

Ден, след като заявиха, че напускат парламента, депутатите от "Воля" влязоха в пленарната зала и осигуриха необходимия кворум за работата на Народното събрание.

Надежда Василева
от Надежда Василева
18:31, 15.03.2019
Чете се за: 00:59 мин.
У нас

Полупразна зала малко след 9 сутринта. Воля не бяха по местата си, след като гръмко напуснаха вчера. Очаквано липсваха и БСП и ДПС. А ГЕРБ и патриотите не постигнаха пълна мобилизация на депутатите си. Кворум нямаше и заседанието беше под въпрос.

Цвета Караянчева, председател на Народното събрание: Имаме ли още някой, който не е успял да се регистрира? Прекратете регистрацията. Следваща регистрация след 10 минути.

При втория опит обаче депутатите на Марешки влязоха и спасиха кворума.

Цвета Караянчева, председател на Народното събрание: Има кворум, откривам заседанието.

Пламен Христов, "Воля": Не мисля, че можем да кажем, че става въпрос за обрат, тъй като ние вчера обявихме нашите намерения и след като го направихме, цял ден слушаме по медиите изявленията на министър Каракачанов и на Валери Симеонов, че без хапчетата на Марешки слънцето щяло да изгрее. В 9 ч., след като днес не се регистрирахме, стана ясно, че има нужда от хапчетата на г-н Марешки.

Патриотите критикуваха действията на "Воля".

Искрен Веселинов, "Обединени патриоти": Като на евтин цирк, как да гледам. Един политик трябва да е сериозен, да си има сериозните тези, да си ги отстоява в зала. Ние от тях тези не виждаме, виждаме дребни циркаджийски номера.

От ГЕРБ заявиха ,че хората на Марешки искали да разберат какви са приоритетите на кабинета за оставащите две години.

Цветан Цветанов, председател на ПГ на ГЕРБ: Това, че всеки отстоява своите принципи, по никакъв начин не трябва да го тълкуваме като извиване на ръце. Аз мога да кажа, че към настоящия момент от ПГ на Воля се държат изключително отговорно и аз съм убеден, че те никога няма да бъдат тези, които да тласнат страната към хаос.

"Воля" ще реши дали ще участва в заседанията на парламента оттук нататък след срещата с ГЕРБ в сряда.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Огнян Златев: Хаосът около Брекзит е във Великобритания, а не в Брюксел
Огнян Златев: Хаосът около Брекзит е във Великобритания, а не в Брюксел
Спецслужбите при Борисов анализират връзка със стрелеца от Крайстчърч
Спецслужбите при Борисов анализират връзка със стрелеца от Крайстчърч