НОВИНИ

Депутатите отхвърлиха ветото на президента върху Закона за посадъчния материал

Парламентът отхвърли ветото на президента Румен Радев върху промени в Закона за посевния и посадъчния материал, с които се изменя Законът за опазване на земеделските земи. Оспорените текстове са свързани с изменените правила за промяна на предназначението на земеделски земи. С повече информация от парламента - Илина Бисерова

bnt avatar logo
от Илина Бисерова
10:40, 15.02.2018 (обновена)
Чете се за: 00:30 мин.
У нас

Поредното вето на президента Румен Радев днес беше преодоляно. В крайна сметка депутатите приеха промените в Закона за посадъчния и посевния материал с гласовете на ГЕРБ, ОП и подкрепени от "Воля".

Основният конфликт в новите текстове в закона е, че се облекчава режимът, който дава право за строеж върху земеделските земи.

Светла Бъчварова, депутат ПГ на "БСП за България": Промяната на процедурата, която се предлага от Министерския съвет в законопроекта - в случая Параграф 29, е значително улеснение на възможността да се смени предназначението, което атакува и президента.
Бюрхан Абазов, депутат ПГ на ДПС: Искам да обява, че сме абсолютно съгласни с мотивите на президента. Те за нас са правно и принципно издържани, тъй като противоречат на текстове от конституцията.
Йордан Апостолов, ПГ на "Обединени патриоти", (вносител на промените): Мотивите на президента основно казват, че се нарушава Член 21 от Конституцията. А бих искал да попитам не се ли нарушава Член 17, алинея 1, точка 3 от Конституцията за неприкосновеност на частната собственост.
Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Нови специалности в Земеделската гимназия в Сандански догодина
Нови специалности в Земеделската гимназия в Сандански догодина
Доц. Шивачев: Усложненията при деца вследствие на грип са редки, но доста тежки
Доц. Шивачев: Усложненията при деца вследствие на грип са редки, но доста тежки