НОВИНИ

Депутатите отново на работа

Първо заседание на парламента за 2016 година. Депутатите се събират след коледната ваканция. Политическият сезон започва любопитно. Реформаторите, които са коалиционен партньор в управлението са готови още от днес да започнат преговори с ГЕРБ за подписване на анекс към споразумението за управление.

bnt avatar logo
от БНТ
06:30, 13.01.2016
Чете се за: 00:32 мин.
У нас

Това се наложи след като в края на миналата година тъмно сините от Демократи за силна България обявиха, че излизат в опозиция, но не и от Реформаторския блок.

От днес в парламента ще има още 6 независими народни представители. Отстраненият лидер на ДПС Лютви Местан и още петима, които напуснаха групата на ДПС ще сменят местата си и от челните банки ще трябва да седнат на последните редове. БСП, която се определя като автентичната опозиция пък, започват сондажи за вот на недоверие към правителството. Левицата обмисля три теми, за да поиска недоверие - здравеопазване, демография, вътрешна сигурност.


;

По темата сигурност АБВ ще инициира дебат за персонални промени в кабинета. Преди старта на политическата 2016 година, премиерът призова за запазване на стабилността. И предупреди, че ако бъде нарушена, обещава на всички, които си правят криви сметки, години наред да няма съставено правителство. Освен нови политически сюжети и конфигурации, парламентът започва работа и нови правила за журналистите.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Засилено полицейско присъствие след побоя над възрастни хора
Засилено полицейско присъствие след побоя над възрастни хора
Гледат мерките за неотклонение за смъртоносния побой
Гледат мерките за неотклонение за смъртоносния побой