НОВИНИ

Депутатите почетоха паметта на Стефан Данаилов с минута мълчание

Депутатите почетоха с минута мълчание паметта на легендата на българското кино Стефан Данаилов, който почина във ВМА тази нощ. Депутати от различни парламентарни групи и негови колеги-актьори го определиха като изключителна личност с огромен талант и голямо сърце.

Надежда Василева
от Надежда Василева
09:06, 27.11.2019 (обновена)
Чете се за: 00:47 мин.
У нас
Цвета Караянчева - председател на НС: Ще го запомним с неговото обаяние, талант и артистичност. Той изгради завладяващи образи, както на сцената, така и знакови за филмовата ни история екранни произведения, за които получи топлото признание и обич на целия народ.

Бойко Борисов - министър-председател: Той ми беше добър приятел, голям актьор, голям мъж, голям човек, мисля, че загубата е действително голяма за българите, защото той действително беше много обичан човек.

Корнелия Нинова - председател на БСП: България загуби един от големите си синове. Човек, който беше обичан и ще бъде обичан от милиони хора. Вселена беше той от талант, емоция, мъдрост. Ние от БСП загубихме един от най-авторитетните си хора.. и опора. Аз лично загубих втори баща.

Евгени Будинов - депутат от ГЕРБ: Когато ме прие в НАТФИЗ видях, че това е един от най-добрите хора. Той помагаше на студентите си и на всички хора около себе си, да не говорим, че това е, може би, най-добрият български актьор и най-добрият български киноактьор със сигурност.

Нона Йотова - депутат от БСП за България: Личности като него, те са със собствена светлина и те винаги остават в сърцата на хората.

Хасан Адемов - депутат от ДПС: Впечатлен съм от неговото присъствие, от неговия ентусиазъм и хъс, от неговата колегиалност. Той оставя дълбока диря, неговата памет ще бъде пример за поколения наред.
Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Столичната община започна проверки на речните корита
Столичната община започна проверки на речните корита
Димитър Манолов: Проблемът в Социално подпомагане е от години
Димитър Манолов: Проблемът в "Социално подпомагане" е от години