НОВИНИ

Депутатите почетоха с едноминутно мълчание загиналите военни пилоти

С едноминутно мълчание в памет на загиналите военни пилоти започна днешното пленарно заседание на Народното събрание. Кап. Пламен Пантелеев и кап. Стоян Неделчев загинаха при инцидент с вертолет Ми-17 на 11 юни край авиобаза Крумово. До този момент като най-вероятна причина за падането на военния хеликоптер по време на тренировъчен полет се сочи техническа неизправност. Третият член на екипажа – Алексей Каменов, който е борден инженер, е приет с тежки наранявания във Военномедицинска академия, но към този момент състоянието му е стабилно.

bnt avatar logo
от БГНЕС
10:06, 13.06.2018
Чете се за: 00:25 мин.
У нас

На 11 юни хеликоптер Ми-17 падна близо до авиобаза Крумово, загинаха двама пилоти - кап. Пламен Пантелеев, 48-годишен, от Бяла, Русенско, и кап. Стоян Неделчев, 45-годишен от Елхово. Първият от тях е имал над 600, а вторият над 500 летални часа. Полетът е бил тренировъчен, на височина между 30 и 50 метра, а задачата е била спасяване.

Това е бил четвъртият полет на хеликоптера за деня с различни екипажи. Машината се е завъртяла на 180 градуса и после рязко е паднала, станало е толкова бързо, че пилотите не са успели да съобщят в базата.

Третият член на екипажа - Алексей Каменов, е напуснал сам хеликоптера и е вървял стотина метра. В момента е на лечение във Военна болница в София, като състоянието му е стабилно, без опасност за живота

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
ОП Развитие на човешките ресурси“ за достъпа до образование и социална закрила
ОП "Развитие на човешките ресурси“ за достъпа до образование и социална закрила
Как да се предпазим от кърлежи
Как да се предпазим от кърлежи