НОВИНИ

Депутатите приветстват имотните проверки от прокуратурата

Коментарите в парламента: депутатите одобряват проверките на имотното състояние на председателя на Антикорупционната комисия Пламен Георгиев. С изключение на ДПС, приветстваха и новината за номинацията на Данаил Кирилов за правосъден министър.

Милена Кирова
от Милена Кирова
20:12, 04.04.2019
Чете се за: 01:18 мин.
У нас

Според депутатите засега няма основание да се разглежда в парламента евентуално освобождаване на Пламен Георгиев като председател на антикорупционната комисия.

Юлиан Ангелов - Обединени патриоти, ВМРО: Все пак трябва да има някакви доказателства, които не само по медиите, които се тиражират, а съответните органи да покажат по какъв начин се е осъществила сделката.
Данаил Кирилов - председател на Правната комисия в НС, ГЕРБ: Смятам, че е напълно в логиката на нещата да има такава проверка, за да може да се установят фактите и обстоятелствата и да няма никакво съмнение в обществото.
Явор Нотев - Обединени патриоти, Атака: А също така и изискването за справедливост, за равно прилагане на закона по отношение на всички граждани на тази страна.
Веселин Марешки - Воля: Всички български граждани без значение на каква позиция би трябвало и се надявам, че сме равни пред закона, така че поощряваме всеки един, за който има съмнения да бъде проверяван.
Рамадан Аталай - ДПС: Казусът е интересен.

По другата тема: управляващото мнозинство приветства номинацията на Данаил Кирилов за правосъден министър.

Юлиан Ангелов - Обединени патриоти, ВМРО: Един от хората, които така най-добре е запознат с българското законодателство като работата му в българския парламент и мисля, че ще е един добър министър.
Явор Нотев - Обединени патриоти, Атака: Мястото, което ще заеме господин Кирилов, позволява той да разгърне и да използва потенциала, който е набрал с опита си в НС.

Валери Симеонов обаче изрази загриженост за "нивото и потенциала, който остава в Парламента".

Валери Симеонов - Обединени патриоти, НФСБ: НС не трябва да бъде подценявано. Без Данаил Кирилов тази правна комисия не мисля, че ще има този професионален капацитет, какъвто имаше до момента.
Рамадан Аталай - ДПС: Като гледам така за работата му в парламента всеки законопроект създаваше проблеми, дано в министерството да не е така.
Веселин Марешки - Воля: ГЕРБ и Борисов са си спечелили доверието на българските избиратели и имат право да си назначават който искат за министър, но след това носят и отговорността за тези назначения и най-вече за техните действия.

А в министерството са готови да посрещнат Кирилов.

Николай Проданов - зам.-министър на правосъдието: Познаваме се, работили сме с него, предполагам ще продължим да работим много ефикасно. Ще го посрещнем, ще му обясним актуалната ситуация в министерството в момента, в който го избере НС.

Предстои кандидатурата на Данаил Кирилов за министър да бъде гласувана в парламента.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Според АБВ Пламен Георгиев и Лозан Панов трябва да подадат оставки
Според АБВ Пламен Георгиев и Лозан Панов трябва да подадат оставки
Скандалът с евтините имоти на властта: Започват антикорупционни проверки
Скандалът с евтините имоти на властта: Започват антикорупционни проверки