НОВИНИ

Десетки задържани при мащабна операция на няколко полицейски служби в Европа

20 души бяха арестувани при съвместна операция на на няколко полицейски служби в Европа. Операцията е най-значимата от този род, съобщиха от „Европол“. Престъпната група е действала на територията на няколко страни и се е занимавала с пране на пари, трафик на цигари и наркотици.

Емилия Запартова
от Емилия Запартова
19:57, 22.05.2019
Чете се за: 00:23 мин.
По света

"Ледоразбивач" е името на операцията, съчетала съвместните полицейски действия на екипи от няколко европейски страни. В резултат е разбита европейска организирана престъпна мрежа. Тя е определена като високопрофесионална и опасна. Занимавала се е с трафик на дрога и цигари между 2017 и 2019 г.

Над 450 полицаи в Полша, Великобритания, Литва и Испания проведоха едновременни обиски и арести срещу членове на организацията на 15 и 16 май.

Предполагаемият ръководител е 48-годишен литовец. Той е задържан в Испания. Групата му е пренасяла наркотици и цигари във Великобритания и е прехвърляла пари в Полша, преди да ги изпере в Испания и други страни. Това е ставало чрез инвестиции в недвижими имоти. Предполага се, че престъпната група е успяла да заработи близо 680 млн. евро.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Газовата връзка с Гърция ще подобри енергийната сигурност в региона
Газовата връзка с Гърция ще подобри енергийната сигурност в региона
Стартира процедурата за избор на инвеститор за АЕЦ „Белене“
Стартира процедурата за избор на инвеститор за АЕЦ „Белене“