НОВИНИ

Десетки наводнени къщи в село Лиляче след поройния дъжд

Десетки къщи са наводнени във врачанското село Лиляче от падналия пороен дъжд следобед. Отводнителният канал, който преминава край селото, не е могъл да поеме водата, и е прелял. Паднали са част от бетонните греди на канала. Кметът на селото заяви, че такъв пороен дъжд не е виждал през живота си.

bnt avatar logo
от Илиана Минковска
20:15, 05.05.2017
Чете се за: 00:26 мин.
У нас
Цветослав Цветков, кмет на село Лиляче: Има около 20 наводнени къщи, земните им етажи са пълни с тиня, на места има над метър вода. В момента работим по изпомпваме. На 53 години съм такъв дъжд не съм виждал. Квартал "Стефан Караджа" не може да поеме голямо количество дъжд и се разля по улиците. След първото наводнение през 2004 година направихме корекция на канала, но той се оказа, че няма толкова голяма проводимост. Никой не е очаквал такова голямо количество вода.
Ивайло Тошев, главен експерт по управление на кризи в община Враца: В 16:15 получих сигнал от дежурните в общината. Уведомихме Гражданска защита и пожарната. Всички екипи бяха тука и създадохме организация за изпомпване на водата. Ще има организация за наносите по пътищата да се измият.
Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
ДРУГИТЕ новини: Евродом
ДРУГИТЕ новини: Евродом
Наградиха победителите във фотоконкурса Това е моята Европа
Наградиха победителите във фотоконкурса "Това е моята Европа"