НОВИНИ

Десетки варненци със срязани гуми на колите издирват извършителя

Жители на “Цветния квартал” във Варна сигнализират за това, че три пъти през последния месец са намирали автомобилите си издрани и с нарязани гуми. Пострадалите коли са повече от трийсет, били са паркирани на различни места в целия квартал. Полицията работи по случая.

БНТ2-Варна
от БНТ2-Варна Ива Георгиева
21:10, 24.01.2017
Чете се за: 00:50 мин.
У нас

Колата на Красимира Димитрова е една от пострадалите. Подала е жалба в полицията. След това открила, че не е сама. Дори намира видео запис, който документира вандалската проява. Споделя го в социалните мрежи.

Красимира Димитрова
“Започнаха да ми пишат най-различни хора, които също са пострадали. Оказа се, че пострадали има в целия квартал, не само на нашата улица. Вече получихме информация, в общи линии, кое е лицето. Оказа се, че целият квартал го познава.”

За няколко часа клипът бе споделен стотици пъти и получи противоречиви коментари. Според много варненци извършителят е герой, който се бори срещу неправилното паркиране, тъй като колите, които се виждат на клипа, са на тротоара. Истината обаче е друга.

Росен Петров
“Като отивах на работа в осем и тридесет, констатирах, че и двете задни гуми са нарязани. Аз не съм пречил на никого, нито има знак забранено, нито съм пред жилищен блок.”

Надислава Йорданова
“Признавам, че първия път беше на тротоара, но втория и третия път не беше на тротоара. Първия път беше предна лява гума, нарязана много жестоко. След това намерихме колата цялата надрана, с ключ очевидно, на следващата сутрин пък намерих отново предна лява гума, по същия начин надупчена.”

От полиция заявиха, че работят по случая и ще вземат предвид всички събрани материали. Те припомнят, че при подобни случаи е важно гражданите да сигнализират органите на реда. Протоколът е необходим и за да получат хората компенсация, ако автомобилът им е застрахован.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Доналд Тръмп предизвика Китай
Доналд Тръмп предизвика Китай
Иван Тотев бе възстановен на длъжността кмет на Пловдив
Иван Тотев бе възстановен на длъжността кмет на Пловдив