НОВИНИ

Десетокласник намушка с нож съученик заради момиче

Десетокласник намушка с нож съученик заради момиче. Свадата станала в междучасието пред 23-то училище в София. Нападателят избягал, но по-късно е задържан . Пострадалото момче е откарано в "Пирогов", без опасност за живота му.

Виктор Дремсизов
от Виктор Дремсизов
20:05, 27.06.2016
Чете се за: 00:38 мин.
У нас

Сутринта в голямото междучасие две момчета от 10 клас се сбиват на стълбите пред училището.Техните съученици и една от учителките се опитали да ги разтърват, но безуспешно. 16-годишният Кристиян извадил сгъваемо ножче и намушкал в бедрото десетокласника Димитър. Съучениците им предполагат, че свадата е заради момиче.

Ученици от 23-то училище: Кристиян е преследвал приятелката на Димитър явно там писал й е, или не знам звънял й е предната вечер. И просто Димитър е искал да разбере какъв е проблемът и защо й звъни, обаче се стигнало до бой. Ние не очаквахме, че ще се стигне до наръгване, ние просто стояхме, разтървахме ги и просто стана.

Учениците и друг път са виждали Кристиян да носи нож в себе си. Директорката заяви, че не знаела нищо за това. Но потвърди, че десетокласникът е имал проблеми с дисциплината в час.

Нина Чанева, директор на 23-то СОУ "Фредерик Жолио Кюри": Задействана е процедура за наказание, информирани са съответните Закрила на детето, проведени са разговори с класен ръководител, няколко разговора включително и съвсем наскоро с родителите.

Просветният министър Меглена Кунева разпореди проверка на организацията на охранителната дейност в 23-то училище. От общината отказаха коментар с обяснението, че инцидентът е станал извън двора на училището.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Осъдиха бивш молдовски премиер на 9 години затвор
Осъдиха бивш молдовски премиер на 9 години затвор
Силистра и Разград - различно правосъдие за увредени паметници?
Силистра и Разград - различно правосъдие за увредени паметници?