НОВИНИ

Десислава Иванчева очаква осъдителна присъда и на втора инстанция

Това заяви самата тя, след като днес се яви като свидетел в Софийския районен съд по дело, свързано пътен инцидент от края на март миналата година. Осъденият на 20 години затвор за поискан подкуп в особено големи размери бивш кмет на Младост поиска да излезе на свобода, за да води предизборната си кампания за евровота.

Тихомир Игнатов
от Тихомир Игнатов
19:40, 25.04.2019
Чете се за: 00:36 мин.
У нас

Преди да започне разпита ѝ в съда Десислава Иванчева заяви, че не очаква оправдателна присъда на втора инстанция. Бившата кметица е убедена, че на следващите инстанции прокуратурата няма как да докаже, че е получила подкуп, тъй като няма доказателства.

Десислава Иванчева: На втора инстанция, за съжаление, знаете, че е Ушев. 14 съдии, които бяха против нас още на досъдебното производство, които направиха гавра с нас и нашите права. За съжаление, на втора инстанция почти със сигурност ще бъдем осъдени.

В съдебната зала Иванчева направи импровизирано представяне на политическата си платформа за евровота. Според осъдената кметица в Европарламента трябва да се задават въпроси, свързани с мафията, правосъдието и корупцията в България. Иванчева заяви, че се надява да излезе от ареста, за да може да води лично кампанията си.

Десислава Иванчева: Имаме достатъчно енергия да се борим за каузите и справедливостта. Трябва да съм на равна основа с всички. Тоест, те трябва да ви осигурят интернет или да ви освободят? Да, равни права, равен старт. Така пише по закон.

За свой евентуален заместник Иванчева посочи бившия пиар на район Младост Петър Кърджилов.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Разрушиха оградата на бившото военно поделение в Хасково
Разрушиха оградата на бившото военно поделение в Хасково
Григор Димитров отпадна и в Барселона
Григор Димитров отпадна и в Барселона