НОВИНИ

Дете летя на самолет, без билет и незабелязано от охраната

11-годишно момиче от Москва шокира руските власти, след като успя да премине безпрепятствено през всички контролни пунктове на московско летище и без билет и придружител стигна до Санкт Петербург.

Цветана Кръстева
от Цветана Кръстева
19:55, 28.04.2016
Чете се за: 00:37 мин.
По света

Как едно 11-годишно дете може да мине само през три нива на летищен контрол и без билет да стигне до Петербург? Ето така. Показват го кадрите от камерите на летище "Внуково". Петокласничката Катя сe присламчила към многодетно семейство и без да ѝ обърнат внимание, незабелязано стигнала чак до самолета.

;

Детето е разкрито едва на летище "Пулково" в Петербург, където на охраната направило впечатление, че се разхожда безпризорно.

Татяна Морозова, транспортна полиция: "Както самото момиче е разказало на полицията, тя отишла на летището, за да изпрати свой приятел, който заминавал с баща си. Изпратила ги, а след това решила да излети за Петербург, за което мечтаела отдавна".

И родителите ѝ, и социалните власти сега са в шок. Майката, която сама е заплашена от глоба, настоява за компенсации от летищните власти.

Що се отнася до самата Катя, според детския омбудсман Павел Астахов за пътешествието си детето се е повлияло от разказите на съученик, който твърдял, че често пътувал сам в самолет. Друг подобен случай обаче, поне в Русия не е известен. А той повдигна много въпроси - както за сигурността на летищата и пътниците, така и за сигурността на децата.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Полицаи заловиха крадци на кабели
Полицаи заловиха крадци на кабели
Великденът на един бездомен
Великденът на един бездомен