Дете пострада на пързалка в Русе

7-годишно момченце е с 13 шева на ръката след спускане по необезопасена пързалка в Русе. Площадката се намира в Парка на младежта и е собственост на заведение, взело под наем мястото. От Общината веднага започнаха проверка по случая.

от Десислава Николова
преди 4 години
5040
Чете се за: 00:37 мин.
У нас

Детето пристига от Германия на гости при баба си. Тя го води на площадката в парка, без да подозира, че играта ще завърши с 13 шева на ръката на внучето ѝ.

Здравка Керчева - баба на детето
„Не вижда, че дъските липсват, опитва се да ги прескочи, но така става, че детето пада и на тази видия ръката е срязана. Раната е 8 см.”

Според наредба Номер 1 на Министерството на Регионалното развитие и благоустройството, стопанинът на местата за игра е длъжен веднъж годишно да проверява състоянието на уредите. От Общината само проверяват дали си е свършил работата или реагират при подаден от граждани сигнал.

Георги Игнатов - директор на дирекция „Екология и транспорт” в Община Русе
„От нашата проверка установихме, че предходния наемател е издградил тази площадка и би следвало те да установят и отстранят възникналия проблем, както е станало в момента. За съжаление, след инцидента с детенцето. Изготвен е констативен протокол за установеното и се работи по случая.”

От началото на годината в Русе са ремонтирани 20 детски площадки. До края на 2016-а година Общината предвижда да обнови още 20 места за игра във всички квартали на града. Проблемът обаче е, че почти веднага след изграждането им, вандали започват да трошат съоръженията.

Топ 24
Най-четени