НОВИНИ

4-годишният син на транспортния министър загина при инцидент в Боровец

4-годишно момченце загина при инцидент на Боровец. По-късно стана ясно, че загиналото дете е син на транспортния министър Ивайло Московски.

bnt avatar logo
от БНТ
17:45, 02.02.2018
Чете се за: 00:50 мин.
У нас

„В този изключително труден момент семейството на министър Ивайло Московски моли представителите на медиите да се съобразят със скръбта им и да уважат правото им на уединение“, се казва в съобщението транспортното министерство.


Екипът на БНТ изказва съболезнования на семейството.

;

Сигналът за инцидента е подаден малко след 15 часа. Екипи на МВР са извършили оглед на място. От тях стана ясно , че инцидентът е станал на трасе за моторни шейни. В момента се извършват множество процесуални оперативни действия от служители на Областна дирекция на МВР „София“ под ръководството на Окръжна прокуратура София. Подробносите около инцидента се уточняват.

Пред репортери зам.-комисар Веселин Георгиев, зам.-директор на ОД МВР-София, потвърди за инцидента. По думите му той се е случил между 14:30 и 15 ч. на урегулирано трасе за моторни шейни.

зам.-комисар Веселин Георгиев, зам.-директор на ОД МВР-София: В тази връзка уточняваме, че първоначалната информация, че инцидентът се е случил на писта за скирои, не се потвърждава. Става въпрос за трасе с моторни шейни, където хора са се спускали с шейни, в конкретния случай - министъра на транспорта и неговото дете. При инцидента е загинал четиригодишният син на министъра.

Той допълни, че в момента се провеждат процесуално-оперативни действия, заради което не може да каже повече подробности. Това ще отнеме време, защото трасетата са сложни за оглед.

зам.-комисар Веселин Георгиев, зам.-директор на ОД МВР-София: Самото трасе не е скоростно, най-вероятната причина е неравност, но това следва да бъде фиксирано при провеждащите се в момента огледи.
Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Жители на Враца излязоха на протест в защита на местната болница
Жители на Враца излязоха на протест в защита на местната болница
Изтичат концесиите на плажовете в курортите от затворен тип
Изтичат концесиите на плажовете в курортите от затворен тип