НОВИНИ

Деца от Благоевград твориха във Великденска работилница

Великденска работилница отвори врати в Благоевград. Около сто деца изработваха цветни картички и празнична украса в специални великденски къщички на площад „Македония”. Научиха и интересни факти за предстоящия християнски празник.

БНТ2-Благоевград
от БНТ2-Благоевград Антония Сукалинска
15:30, 12.04.2017
Чете се за: 00:35 мин.
У нас

С много смях и забавление преминаха заниманията на децата, които се включиха във Великденската работилница. Те вложиха творчество и ентусиазъм в изработването на великденските сувенири.

Мила
„Днес ще направя великденски зайци. Ще ги украся и ще си ги взема, за да може да украся мойта къща с тях.”
Вики
„Аз направих ето това петле и сега правя зайче.”
Ваньо
„Ще го залепя на клечка и ще го подаря на моите родители. Може да се научат много техники как да украсяваме различни рисунки.”

Служителите от Градската художествена галерия в Благоевград помагаха на децата, като им показваха различни техники за рисуване, лепене и декупаж.

Зоя Тичмева, уредник в Градската художествена галерия в Благоевград
„Целта е децата да се забавляват, да ги подготвим за предстоящия най-светъл празник и да сътворят своята украса. Община Благоевград се е погрижила за украсата в целия град, а ние ще се погрижим за украсата вкъщи на децата.”
На площад „Македония” утре вечер от 17.30 часа ще се проведе и една от любимите инициативи на децата от Благоевград – лов на великденски яйца. Около сто яйца ще бъдат скрити в центъра, а за всяко намерено ще има и подарък.
Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Синята точка в червения щат Охайо
Синята точка в червения щат Охайо
Полицията разследва възможна ислямска връзка за експлозиите в Дортмунд
Полицията разследва възможна ислямска връзка за експлозиите в Дортмунд