НОВИНИ

Деца помагат на деца от дома на отец Иван в Нови хан

Благотворителна акция в столичното 81-во училище. Учениците събират дрехи, играчки и книги. Те ще бъдат дарени на децата от дома на отец Иван в Нови хан.

Альоша Шаламанов
от Альоша Шаламанов Оператор: Атанас Атанасов
12:40, 19.12.2017
Чете се за: 00:51 мин.
У нас

Идеята за благотворителната акция е на десетокласничката Илиана.

Илиана Мирчева - ученик 81 СУ "Виктор Юго": "От малка родителите ми са ме научили да дарявам винаги моите играчки, книги и дрехи. И в момента реших да го направим по малко по-мащабен начин, като включим учениците от моето училище и техните родители."

Ученическият съвет решава да подкрепи каузата на Илиана. Децата сами изработват рекламни материали, украсяват кашоните, в които се събират даренията. И за две седмици събират много дрехи, играчки и книги, които ще бъдат дарени на деца в нужда.

Мария Илиева - председател на ученическия съвет: "Искаме да ги дарим лично на децата, които имат нужда от дрехи и играчки. Искаме да видим усмивките на лицата им, защото така ще се почувстваме наистина добре".
Илиана Мирчева - ученик 81 СУ "Виктор Юго": "Трябва да се заредим и ние с малко позитивна енергия и да зарадваме по някакъв начин, дори малко децата, които нямат."

Децата искат да занесат събраните дрехи, играчки и книги до Нови хан в четвъртък, но още не могат да си намерят транспорт.

Ирена Николова - зам.-директор на 81 СУ "Виктор Юго": "Може и сами да се справим, но ако някой реши да ни помогне ще бъдем много благодарни. Смятам, че сме успели с нашите деца, да ги провокираме в посока да мислят добри дела, а не такива, за които слушаме непрекъснато."

Ученическият съвет организира и традиционния за училището коледен базар. Събраните средства ще бъдат дарени за лечението на болно дете. Ще продават и картички на деца с увреден слух, а парите ще дарят на образователен център за деца и младежи с увреден слух.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Учени се надяват да добавят изкуствен интелект на котка-робот
Учени се надяват да добавят изкуствен интелект на котка-робот
Онкоболницата в Благоевград приключва годината с над 1,5 милиона лева задължения
Онкоболницата в Благоевград приключва годината с над 1,5 милиона лева задължения