Пловдивският университет „Паисий Хилендарски“ създаде Детската футболна академия. В детската спортна школа ще се работи по съвременна методика на обучение и тренировки и по модели на водещи детско-юношески школи в Европа. С децата и с техните родители работи психолог, който ще помага за по-доброто психо-физическо развитие и подготовка на малките футболисти.

Пловдив

Над 20 малки футболни таланти от Пловдив и региона, родени между 2009 и 2011 година, вече тренират в новосъздадената от Пловдивски университет Детската футболна академия, чийто основател е проф. д-р Веселин Маргаритов.

Те се подготвят от доказани специалисти – Марин Бакалов – бивш национал и рекордьор по изиграни мачове в елита, университетският преподавател по футбол Стоян Димитров, доскоро старши треньор на Марица.

Кандидатите има достатъчно, но в академията се взимат само деца, които отговарят на изискванията.

За всяко дете ще бъде изготвена специална функционална картотека, в която ще се следи неговото здраве, както и цялостните резултати от това, което показва по време на тренировки и мачове.

В академията се работи освен по нови съвременни методики и европейски стандарти, но и на базата на специализираната научна основа.