COVID-19 COVID-19 Следи тук
назад

Детската градина в село Крумово се руши

Сигнал за рушаща се детска градина в село Крумово. Зрители ни сигнализираха, че фасадата на сградата е в много лошо състояние. На място нашата проверка установи излющена мазилка и следи от стари течове. Община Родопи вече е осигурила средства за ремонт през ваканцията.

от Мариела Хубинова
13:03, 12.06.2019
Чете се за: 00:34 мин.
У нас

Сградата е строена преди близо 100 години и дълго време в нея се е помещавало местното училище. Сега градината посещават 78 деца в три групи, едната от които яслена. Родителите са доволни от отношението на педагогическия състав, но смятат, че козметични ремонти няма да решат проблема със сградата.

За основен ремонт са необходими много средства. Последно такъв е правен преди 4 години на мокрите помещения. Сега по тавана се виждат следи от течове.


Диана Младенова, директор на ОДЗ „Снежанка“ - село Крумово: При по-проливни дъждове се получавало, има едни стари петна. Не се вижда в кадър. Всичко, което е за ремонт е по-скоро от козметичен характер. Не е заплаха за зравето и живота на децата.


Градината в село Крумово е една от всичките, които ще бъдат ремонтирани това лято. С решение на ОС на община Родопи за нея са отделени малко над 20 000 лева.

Планираният ремонт на ДГ "Снежанка" включва основно претъсване на покрива, отстраняване на проблемите и освежаване на физкултурния салон.

Ремонтът трябва да приключи до началото на новата учебна година.

Свали приложението BNТ News
Свали приложението BNТ News
Топ 24
Най-четени
Двама души са приети със съмнения за коронавирус в Бургас
Двама души са приети със съмнения за коронавирус в Бургас
Възстановено е водоподаването в Стрелча, но водата не е годна за пиене
Възстановено е водоподаването в Стрелча, но водата не е годна за пиене