COVID-19 COVID-19 Следи тук
назад

Детският хор на БНР протестира пред Министерския съвет

Днес протестът на детския радиохор на БНР се пренесе пред Министерския съвет.

Айше Сали
от Айше Сали
11:04, 22.08.2018 (обновена)
Чете се за: 00:45 мин.
У нас

Преди заседанието на кабинета деца и родители изразиха своето недоволство срещу освобождаването на дългогодишния диригент на хора - Венеция Караманова.

По-късно министърът на културата Боил Банов ги покани в сградата, където протестиращите се срещнаха с председателя на СЕМ София Владимирова и ръководството на радиото.

Банов заяви, че правителството няма право да изявява мнение във връзка с проблема на детския радиохор.

Ето какво казаха участниците в срещата:

Сандра Костова, хорист от детския радиохор: Днес искаме да покажем на ръководството на БНР, че се опитваме да запазим хора, ние ще се борим до край и няма да се предадем.
Бойко Борисов, министър-председател: Надявам се и шефът на радиото, и СЕМ да си свършат работата, защото стоят пред МС, няма децата да ги оставям да стоят отвън.
София Владимирова, председател на СЕМ: Заложено е доверието вътре между хористите и техните диригенти. Вярвам, че трябва да направим всички стъпки, за да спасим атмосферата вътре. Както те сами се нарекоха: ние сме армия! Иска ми се да вярвам, че решение на въпроса ще има утре, когато се срещнат двете страни в БНР, но така или иначе и родителите, и представителите на радиото са поканени в петък, в 11 ч. в СЕМ.
Александър Велев - генерален директор на БНР: Ще направим среща и с едната, и с другата диригентка, за да видим как да работим оттук нататък заедно и да излезем от тази ситуация, която е много емоционална за съжаление.
Свали приложението BNТ News
Свали приложението BNТ News
Топ 24
Най-четени
Днес валежите ще спрат, а вятърът ще отслабне
Днес валежите ще спрат, а вятърът ще отслабне
Отново гасиха възникнало огнище над Карлово
Отново гасиха възникнало огнище над Карлово