НОВИНИ

Детско полицейско управление в Благоевград

Програмата "Детско полицейско управление", която се реализира в цялата страна с помощта на служители на МВР, експерти от Българския червен кръст, Български туристически съюз и духовни лица, започна и в Благоевград. Идеята е децата, забавлявайки се, да получават знания и умения за опазване на своя живот и този на приятелите си.

bnt avatar logo
от Спаско Попхристов
19:50, 16.05.2016
Чете се за: 00:32 мин.
У нас

В пълната зала на спортния комплекс на Трето основно училище "Димитър Талев" в Благоевград, децата от първи до четвърти клас положиха клетва да помагат при нужда на своите приятели, близки, на семейства си и на всеки, изпаднал в трудна ситуация.

Инспектор Ромео Харлампиев - Районно управление Благоевград: „Всеки месец има по 4 -5 теми с различни лектори. През което време от специалисти ще им бъде разяснявано как да се предпазват на улицата, какви християнски празници, обичаи, просто много интересно ще бъде за децата.”
Любима Симеонова, учител: "Тази съвместна дейност на училището, на децата и полицията смятам, че ще бъде изключително интересна за децата и от голяма полза както за тях, така и за нас. Имайки предвид агресията, която наистина е един голям проблем в българското общество.”

Заниманията по програмата "Детско полицейско управление" ще продължат две години, като децата ще се обучават още да работят в екип, на уважение и толерантност към чуждото мнение и различните от тях.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Движението на Възмутените отбеляза петата си годишнина
Движението на "Възмутените" отбеляза петата си годишнина
​Нов сайт показва кои европрограми могат да ви отпуснат пари
​Нов сайт показва кои европрограми могат да ви отпуснат пари