COVID-19 COVID-19 Следи тук
назад

Девет души са задържани при акцията в Чирпан и Стара Загора

Девет души са задържани при полицейската акция на територията на Чирпан и Стара Загора. Двама са в ареста за извършен въоръжен обир в село Зетьово, а други седем - за крупна кражба от фирма в Стара Загора. Специализираната операция е срещу битовата престъпност и за да се запознаят с резултатите от нея, рано сутринта в Чирпан дойдоха главният прокурор Иван Гешев и главният секретар на МВР Ивайло Иванов.

от Десислава Петкова
12:10, 17.02.2020
Чете се за: 01:03 мин.
У нас

В село Зетьово беше пълно с полиция и жандармерия. Проверяваха се всички коли на влизане и излизане от селото. Двама души са задържани.

В петък двамата извършители маскирани са заплашили с пистолет обитателите, завързали са ги и са търсили пари. Акцията продължава и към този момент. Двамата извършители на въоръжения грабеж са задържани днес при стартиралата операция срещу битовата престъпност.

Специализираната операция срещу битовата престъпност започна от рано сутринта в общините Чирпан и Братя Даскалови, както и в селата Зетьово и Гита.

Иван Гешев - главен прокурор: Има сериозни резултати. По важното е, че това не е кампания, инцидентна кампания, а постоянна и целенасочена дейност срещу битовата престъпност и съм сигурен, че българските граждани в края на годината ще усетят резултата.


В чирпанското село Зетьово са били задържани двама мъже за въоръжен грабеж. В петък, малко след 20 часа те нахлули в дома на Миньо Ангелов, заплашили го с пистолет, пребили него и 83-годишната му майка.

Миньо Ангелов: Дойдоха и викат пари давай и почнаха да ни бият. Вързаха ни краката със сезал. Майка и тя така бита, здраво бита.
Йорданка Иванова: Още по-такива мерки да се вземат, защото просто ни е страх да живеем вече. Толкова възрастни хора има вече, които са самички, просто хората ги е страх да спят.

Акция на прокуратурата и полицията се провежда и в Стара Загора, където са били задържани 7 души за крупна кражба.

Ивайло Иванов - главен секретар на МВР: Тук по самата операция има задържани лица по конкретен вид престъпления. Само ще ви кажа, че и в Стара Загора в момента има една много добра реализация. Задържани са извършителите на крупна кражба. Взломна кражба, при която е открадната доста техника от склад на определена фирма.

Извършена е проверка на криминалния контингент, като се изясняват мерките на хора с две и повече висящи дела. Акцията продължава.

Свали приложението BNТ News
Свали приложението BNТ News
Топ 24
Най-четени
Бързо производство заради посегателство срещу лекар
Бързо производство заради посегателство срещу лекар
В болница в Ухан учат пациентите на етнотанци
В болница в Ухан учат пациентите на етнотанци