COVID-19 COVID-19 Следи тук
назад

Диана Ковачева положи клетва като омбудсман

Заместник-омбудсманът Диана Ковачева положи клетва в парламента като временно изпълняващ длъжността на национален обществен защитник. Ковачева поема поста след като Мая Манолова депозира оставката си, за да се включи в предизборната надпревара за кмет на София. Ковачева ще заема този пост до избора на нов омбудсман.

Надежда Василева
от Надежда Василева
12:31, 05.09.2019
Чете се за: 00:25 мин.
У нас
Диана Ковачева, и.д. омбудсман: Положих клетвата със съзнанието за голямата отговорност, която поемам и за важното значение на правозащитната функция на институцията на омбудсмана. Ангажирам се с това моя основна грижа да бъдат правата и свободите на гражданите.
;

Коя е Диана Ковачева?

Заема поста на правосъден министър в периода 2011-2013 година и дългогодишен изпълнителен директор на националното представителство на Transparency International в България. Работи като научен сътрудник в Института за правни науки към БАН и е преподавател в Юридическия факултет на УНСС.

Завършила е право в Софийския университет „Св. Климент Охридски”. Магистър по право на Европейския съюз и съдебна система, Университет Нанси II, Франция. Доцент – доктор по международно право и международни отношения. Автор на редица статии и монографии в сферата на международното право.

Свали приложението BNТ News
Свали приложението BNТ News
Топ 24
Най-четени
Тръмп туитна с тъга: Над 100 000 жертви на COVID-19 в САЩ
Тръмп туитна с тъга: Над 100 000 жертви на COVID-19 в САЩ
Италианското правителство полага клетва
Италианското правителство полага клетва