Шефът на Съюза на нотариусите: Побоят над колегите ми не е свързан с работата им

Председателят на Съвета на нотариусите Димитър Танев е убеден, че побоят над колегите му не е свързан с работата им. По думите му, нотариус Веселина Механджийска е лъчезарна, праволинейна в работата си и уважавана от гражданите.

от БНТ
преди 3 години
Чете се за: 00:32 мин.
У нас

"Не мога да си обясня агресия към нея. Смятам, че не е свързано с работата й като нотариус, заяви в "Денят започва" Димитър Танев.

Той си обяснява нападението над нотариус Веселина Механджийска и дъщеря ѝ с типична агресия, като едно негативно отношение към едно криминално престъпление.

Димитър Танев, председател на Съвета на нотариусите: Нотариусът е един вид държавен служител, всяко посегателство срещу него е един вид неуважение към държавността. Обект на престъплението е не само нотариусът, но и държавността. Убеден съм, че това не е свързано с тяхната работа, защото познавам колегата Механджийска, никога срещу нея не е имало жалба. Не виждам как нейната работа би могла да засегне нечии интереси. Един нотариус може да направи отказ, да развали дадена сделка, но това не може да бъде причина за обект на престъпление. Има късмет, че се е отървала с тези физически рани.

Танев допълни, че е възможно отказът за дадена сделка да увреди нечии интереси.

Топ 24
Най-четени