НОВИНИ

Дипломат от Генералното консулство в Одрин се срещна с тримата задържани българи

Завеждащият консулската служба в Генералното консулство на Република България в Одрин г-жа Мюзеян Узунова получи днес разрешение от Републиканската прокуратура в града и проведе свиждане с тримата задържани български граждани в затвора от закрит тип „F“ в град Одрин.

bnt avatar logo
от БНТ
17:30, 22.11.2017
Чете се за: 00:27 мин.
По света

Срещата бе инициирана от Генералното консулство, преди да е постъпило заявление от гражданите, че желаят българското задгранично представителство да бъде уведомено за тяхното задържане.

На срещата с консулския служител бе установено, че тримата граждани нямат здравословни проблеми. Декларират, че не е било упражнено физическо насилие върху тях в нито един етап от следствените действия. Проведена бе среща и с психолога в затвора, като никой от тримата български граждани не е потърсил съдействието му. Назначени са им служебни защитници. Преводач не са пожелали, тъй като владеят турски език.

Генералното консулство на Република България в Одрин е на разположение да съдейства, в рамките на компетенциите си, на роднини на задържаните за срещи и телефонни разговори. Обръщаме внимание, че поради естеството на обвинението, разрешението на Републиканска прокуратура-Одрин се съгласува с Анкара, поради което препоръчителен период за предприемане на постъпки е не по-малко от 14 дни преди датата.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Регионалното министерство ще обжалва санкцията заради язовир Бели Искър
Регионалното министерство ще обжалва санкцията заради язовир "Бели Искър"
Да превърнеш тежката диагноза във вдъхновение за живот
Да превърнеш тежката диагноза във вдъхновение за живот