НОВИНИ

Директор и учители в 19 -то училище подават оставки заради проблемен ученик

Ръководството на 19-то училище в София, учители и родители излязоха на протест. Недоволството им е провокирано от бездействието на институциите по случая с агресивния третокласник, заради когото родители отказаха да пускат децата си в класната стая. С решение от днес Министерството на образованието обяви, че ученикът ще бъде преместен. Въпреки това по-рано през деня директорът на 19-то училище Детелина Арнаудова подаде оставка, а учителите се обявиха в нейна подкрепа.

Тереза Ставрева
от Тереза Ставрева
20:22, 26.01.2017
7518
Чете се за: 00:36 мин.
Още

Новината за оставката на директора на 19-то училище Детелина Арнаудова и преместването на проблемния ученик в друго учебно заведение се разпространи мълниеносно сред родителите и в учителските среди в София. Това обаче вместо да успокои обстановката, предизвика ново недоволство и протест.Обяснението.

Детелина Арнаудова: Идеята тук е, че ние се обърнахме към всички институции, които имат отношение по случая. За съжаление не получихме подкрепа. Ние настояваме за добре разписана организирана междуинституционална подкрепа, в случаите, в които родителят не съдейства.

Ръководството на 19-то училище твърди, че 4 месеца е сигнализирало Инспектората по образование в София и министерството, но до днес реакция не е имало. Детелина Арнаудова обяснява, че институциите са били уведомени за проблема в детайли. Доказателство за агресивното поведение на третокласника пазят и видеокамерите от класната стая. На записите ясно се вижда, че момчето е нападнало друго дете с пергел, късало е кичури от косата на педагогическия съветник и е удряло със звънец преподавател.

Преместването на агресивното дете в друго училище, обаче, не слага край на напрежението в 19-то. Колективът на училището застана зад директора си и твърдо заяви, че ако не се вземат мерки, също ще подадат оставки.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Полицията издирва крадци на автомобилни акумулатори в Пловдив
Полицията издирва крадци на автомобилни акумулатори в Пловдив
Александер Ван дер Белен встъпи в длъжност като президент на Австрия
Александер Ван дер Белен встъпи в длъжност като президент на Австрия