НОВИНИ

Директорът на БТА Максим Минчев с нова книга за пътешествията си

Максим Минчев попълва с още една книга поредицата със своите пътешествия. Този път журналистът и директор на БТА разказва за Намибия. Изданието, посветено на далечната и непозната за българите африканска страна, беше представено на фона на фотоизложба с деца от целия свят.

Айше Сали
от Айше Сали
21:13, 15.05.2018
Чете се за: 00:43 мин.
Още

Да срещнеш африкански племена и да се снимаш с леопарди в страна, която привлича авантюристи и търсачи на приключения. Докато научаваме все повече за света само с един клик в търсачката, книгата на Максим Минчев ни повежда към впечатляващите разкази на пътешествениците. Този път посоката е Намибия.

Максим Минчев, генерален директор на БТА: За мен тя е важна с това, че за пореден път разбрах колко много непознати неща съществуват на тази земя. Научих за една много любопитна държава. Така наречена "Швейцария на Африка" е със сурова, но много красива природа. С фауна, с много стара история, красиви места и изключително приятни хора, които заедно - белите и черните са направили обществен договор и живеят мирно и надявам се дори много щастливо.
;

И ако впечатленията ни от държавите са свързани с техните обитатели, то децата създават най-чистия им облик. През годините журналистът не пропуска да запечата спомена за усмивките на най-малките. Днес ги показва в първата си фотоизложба, посветена на тях.

Максим Минчев, генерален директор на БТА: Виждам това, което за съжаление не виждам в живота на възрастните - добросърдечие, наивност и чистота. Това, което всъщност е закодирано в детските погледи.

Снимките са подбрани от колекция с над 1000 кадъра, заснети в 142 страни през последните 20 години.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Абитуриентите от Испанската гимназия подкрепиха инициативата С тениска на бала
Абитуриентите от Испанската гимназия подкрепиха инициативата "С тениска на бала"
Верхофстат: Правата на европейците във Великобритания трябва да са гарантирани
Верхофстат: Правата на европейците във Великобритания трябва да са гарантирани