НОВИНИ

Директорът на ОД МВР-София: Спрямо Зайков полицаите не са използвали оръжие

Заподозреният за извършването на две убийства в Костенец Стоян Зайков, който 20 дни се укриваше от полицията, беше открит снощи в района на Долна баня. След опит да бъде задържан, Зайков започнал престрелка, полицаите му отвърнали с предупредителна стрелба, след което беглецът се е самоубил.Вижте и още във видеото.

Йоана Миланова
от Йоана Миланова
07:15, 30.05.2019 (обновена)
Чете се за: 00:32 мин.
У нас
Младен Маринов, вътрешен министър: Беше засечен тук в тази местност, при опит да бъде задържан той е открил огън срещу колегите, те са отговорили с предупредителна стрелба, тъй като такива са инструкциите, те трябва да ги спазват. Предприети са незабавни действия с екипа на СОБТ, Гранична полиция, групата, която се занимава с издирване на лица в горски местности. И колегите са чули изстрел, най-вероятно лицето се е самоубило в следствие на тези заградителни мероприятия.

През 20-те дни Зайков се е движел постоянно. Полицаи са го забелязали снощи, при което са били сформирани екипи за неговото задържане. Имало е предупредителни изстрели, спрямо него не е употребявано оръжие или каквато и да било физическа сила - това коментира тази сутрин директорът на ОД МВР - София Николай Спасов.

Раната на Зайков е в торса, каза още Спасов. По думите му самоубийството е 12 калибър, най-вероятно самоделка. Полицаите не използват 12 калибър оръжие, коментира още Николай Спасов.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Тодор Кантарджиев: Не са достатъчни мерките за пръскане срещу кърлежи
Тодор Кантарджиев: Не са достатъчни мерките за пръскане срещу кърлежи
Изписаха от болница най-малкото бебе
Изписаха от болница най-малкото бебе