НОВИНИ

Директорът на РЗИ разпореди по-чести проверки на качеството на водата в Перник

Те ще започнат след въвеждането на воден режим в града. Здравните власти ще разпоредят на директорите на училища и детски градини да осигурят питейна вода за децата. Как се готвят директорите за режима провериха Альоша Шаламанов и оператора Николай Балкански.

Альоша Шаламанов
от Альоша Шаламанов
18:20, 08.11.2019
Чете се за: 00:46 мин.
У нас

Над 140 деца всеки ден посещават тази детска градина в Перник. В момента пият вода от чешмата. Ако се въведе режим след 18 ноември, ще трябва да им се осигури минерална.

Соня Запрова, директор на детска градина "Българче" - Перник: Родителите, преди ние да ги подсещаме, започват сами да ни питат дали ще бъде проблем да си донасят сами водата. Аз им казах, че няма проблем, дори те ще донасят по-голямо количество.

В момента обаче има забрана родителите да внасят вода в детските градини. Тя ще остане и след въвеждането на режима.

Явор Чаушев, директор "Обществено здраве", РЗИ - Перник: Ще се дадат предписания на директорите на деските заведения да осигурят трапезна, изворна или минерална вода, бутилирана.

В детската градина вече са поръчали бидони, които ще пълнят с вода за чистене, миене на санитарни възли и ръце.

За миене на съдовете в градината ще бъдат монтирани алуминиеви мивки. С такива ще бъдат оборудвани и санитарните възли на 6-то училище в Перник. В него учат около 400 деца.

Адриана Ольова, директор на 6 СУ "Св. Св. Кирил и Методий", Перник: За да могат децата да си мият ръцете, ще закупим диспенсери с еднократни чашки, за да могат да имат минерална вода винаги.

Диспенсърите ще бъдат поставени в коридорите на училището. Ще се купят и бидони, за да има вода за чистене на санитарните възли. Графикът на хигиенистите ще бъде променен, за да се дезинфекцира училището в часовете, в които има вода.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Български превозвачи с коментар за ирландската акция срещу транспортни компании
Български превозвачи с коментар за ирландската акция срещу транспортни компании
Около 1000 лв. са задигнати след въоръжения обир в квартал Сухата река
Около 1000 лв. са задигнати след въоръжения обир в квартал "Сухата река"